امروز: ۱۵ مهر ۱۴۰۳

ساخت آرامگاه نخستین سم شناس دارویی ایران در گتوند

پزشکی تاریخ انتشار: 21/04/07 بدون نظر   1692 بازدید

اندازه فونت    
ساخت آرامگاه نخستین سم شناس دارویی ایران  در گتوند

ساخت آرامگاه نخستین سم شناس دارویی ایران در گتوند

آرامگاه پروفسور هیبت الله کلانتری نخستین سم شناس دارویی ایران، رییس فقید دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، از نخبگان و مشاهیر کشور در گتوند احداث شد

به گزارش ایرنا، زنده یاد پروفسور هیبت الله کلانتری (فرزند نعمت الله) از مشاهیر و نخبگان علمی کشور و رئیس فقید دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (از قدیمی‌ترین دانشکده‌های داروسازی ایران) در دوم تیرماه  ۱۳۳۵ در شهرستان گتوند دیده به جهان گشود؛ وی دارای دکترای سم شناسی دارویی و استاد دانشگاه جندی شاپور اهواز بوده است.

پروفسور کلانتری در سال ۱۳۵۴ در رشته طبیعی فارغ التحصیل شد؛ در سال ۱۳۵۶ در امتحان اعزام به خارج پذیرفته و برای تحصیل در رشته داروسازی راهی دانشگاه بمبئی هندوستان شد.

پدر علم داروسازی خوزستان در سال ۱۳۶۱ در دانشگاه بمبئی دوره دکترای داروسازی عمومی و در سال ۱۳۶۲ بورسیه کره جنوبی شد و مدرک  Ph.D (پی اچ دی) و دکترای سم شناسی خود را در دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی گذراند

این نخبه علمی کشور در سال ۱۳۶۸ به ایران بازگشت و به عنوان نخستین سم شناس دارویی ایران به استخدام دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اهواز درآمد.

تالیف کتاب های سم شناسی نوین، مسمومیت ها علایم و درمان، ارائه بیش از ۳۱۰مقاله و خلاصه مقاله در مجلات داخلی و بین المللی از تالیفات و حاصل تحقیقات پروفسور کلانتری در مرکز تحقیقات سم شناسی و آزمایشگاه دانشگاه بیرمنگهام انگلستان می‌باشند.

تلاش های وافر در جهت اعتلای نام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و تربیت خیل عظیم دانش آموختگان داروسازی کشور تنها گوشه ای از افتخارات ایشان بود.

عضو هیات علمی و رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت یاد و خاطره پروفسورکلانتری افزود: وی نخستین سم شناس دارویی ایران بود و تاسیس این رشته بسیار مهم بود که در آن سال توسط پروفسور کلانتری انجام شد.

ایرج نظری افزود: پروفسورکلانتری شاگردان زیادی را تربیت کرد که در کل کشور خدمت رسانی می کنند.

وی ادامه داد: کلانتری در دانشکده داروسازی دانشگاه جندی شاپور اهواز اقدامات زیاد و مفید انجام داد که یکی از این اقدامات احداث ساختمان جدید دانشکده بود.

رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به پشتکار و تلاش بی وقفه  دکتر کلانتری اشاره کرد و گفت: وی یک شخصیت ملی بود و در کنگره های بین المللی نیز حضور داشت.

نظری به خدمات این نخبه علمی کشور در روزهای نخست شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: پروفسورکلانتری بلافاصله پس از شیوع کرونا، کادر دانشکده داروسازی را برای تولید موادضدعفونی و ژل برای پیشگیری از این بیماری فعال کرد.

وی در پایان اضافه کرد: در روزهای نخست که موادضدعفونی و ژل ضرورت داشت، با کمک دیگر کادر دانشکده این مواد را تولید و کمک زیادی به مراکز درمانی استان خوزستان کرد.

اخلاق مداری، پشتکار، کمک‌ به نیازمندان و حمایت و تشویق جوانان به تحصیلات عالی از جمله ویژگی های شاخص پروفسور کلانتری بود.

پروفسورکلانتری در روزهای پسین فعالیت چشمگیری در مقابله با بیماری کرونا داشتند و برای نخستین بار در استان خوزستان با همکاری دیگر اساتید و دانشجویان موفق به تولید محلول ضدعفونی و ژل های مختلف برای مقابله با بیماری کرونا شدند.

 

پروفسور کلانتری پس از سال ها خدمت صادقانه، روز دوشنبه پنجم خرداد سال ۱۳۹۹ بر اثرسکته مغزی در بیمارستان گلستان اهواز دیده از جهان فرو بست و به مآوی ابدی پرواز کرد و در قطعه مشاهیر آرامستان گتوند در خاک آرام گرفت.

این آرامگاه به یادبود شخصیت علمی و معنوی ایشان در زادگاهش گتوند احداث شد.

مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
آمار بازدید سایت
  • 782
  • 348,575
  • 1,418
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳
رفتن به ابتدای صفحه