امروز: ۱۹ مهر ۱۴۰۳

آیین سالگرد بنیانگذار رشته سم شناس دارویی ایران در گتوند

پزشکی تاریخ انتشار: 21/05/28 بدون نظر   1825 بازدید

اندازه فونت    
آیین سالگرد بنیانگذار رشته سم شناس دارویی ایران در گتوند

آیین سالگرد بنیانگذار رشته سم شناس دارویی ایران در گتوند

 آیین اولین سالروز درگذشت پروفسور هیبت الله کلانتری نخستین سم شناس دارویی ایران عصر پنجشنبه با رعایت پروتکل های بهداشتی در قطعه مشاهیر آرامستان گتوند برگزار شد.

 در این آیین که با حضور جمعی از پزشکان، متخصصان، دوستداران پروفسورکلانتری، اقشار مختلف مردم و خانواده وی در زادگاهش گتوند برگزار شد، حاضرین با قرائت فاتحه و اهدای گل یاد و خاطره این نخبه علمی کشور را گرامی داشتند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان در حاشیه آیین نخستین سالگرد پروفسور کلانتری در گتوند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به شخصیت این نخبه علمی کشور اشاره کرد و افزود:پروفسور آدم مثبت نگر و در رفع مشکلات با نگاه مثبت رفتار می کرد و همیشه نگاه مثبتی به افراد داشت.

علی خدادادی گفت: پروفسور کلانتری برای رفع مشکلات مردم متعهد و انسانی بی ریا و خالص بود. و تلاش و پشتکار زیادی در کار داشت.

وی در پایان افزود: کلانتری در پست های مدیریتی نگاه فراگیر و در دانشگاه نگاه پدر فرزندی داشت.

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در این آیین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در خصوص شخصیت علمی و نحوه منش و رفتار پروفسور کلانتری همین کفایت می کند که از وی چیزی جز نام نیک در خاطره ها نمانده و به عنوان نخستین سم شناس دارویی ایران با مدارج تحصیلی عالی و سمت های اجرایی، مقالات و تعریفات متعدد بودند.

حسن معتمد ادامه داد:  وی جدای از یک شخصیت علمی برجسته ،الگو و نمونه ای  برای همه دانشجوها و دوستانش بود.

پروفسور هیبت الله کلانتری از مشاهیر و نخبگان علمی کشور و رئیس فقید دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (از قدیمی‌ترین دانشکده‌های داروسازی ایران) در دوم تیرماه  ۱۳۳۵ در شهرستان گتوند دیده به جهان گشود؛ وی دارای دکترای سم شناسی دارویی و استاد دانشگاه جندی شاپور اهواز بود.

پروفسور کلانتری در سال ۱۳۵۴ در رشته طبیعی فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۵۶ در امتحان اعزام به خارج پذیرفته و برای تحصیل در رشته داروسازی راهی دانشگاه بمبئی هندوستان شد.

پدر علم داروسازی خوزستان در سال ۱۳۶۱ در دانشگاه بمبئی دوره دکترای داروسازی عمومی و در سال ۱۳۶۲ بورسیه کره جنوبی شد و مدرک  Ph.D (پی اچ دی) و دکترای سم شناسی خود را در دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی گذراند.

این نخبه علمی کشور در سال ۱۳۶۸ به ایران بازگشت و به عنوان نخستین سم شناس دارویی ایران به استخدام دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اهواز درآمد.

تالیف کتاب های سم شناسی نوین، مسمومیت ها علایم و درمان، ارائه بیش از ۳۱۰مقاله و خلاصه مقاله در مجلات داخلی و بین المللی از تالیفات و حاصل تحقیقات پروفسور کلانتری در مرکز تحقیقات سم شناسی و آزمایشگاه دانشگاه بیرمنگهام انگلستان می‌باشند.

تلاش های وافر در جهت اعتلای نام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و تربیت خیل عظیم دانش آموختگان داروسازی کشور تنها گوشه ای از افتخارات ایشان بود.

اخلاق مداری، پشتکار، کمک‌ به نیازمندان و حمایت و تشویق جوانان به تحصیلات عالی از جمله ویژگی های شاخص پروفسور کلانتری بود.

پروفسورکلانتری در روزهای پسین فعالیت چشمگیری در مقابله با بیماری کرونا داشتند و برای نخستین بار در استان خوزستان با همکاری دیگر اساتید و دانشجویان موفق به تولید محلول ضدعفونی و ژل های مختلف برای مقابله با بیماری کرونا شدند.

پروفسور کلانتری پس از سال ها خدمت صادقانه، روز دوشنبه پنجم خرداد سال ۱۳۹۹ بر اثرسکته مغزی در بیمارستان گلستان اهواز دیده  بر جهان فرو بست و به خانه ابدی پرواز کرد و در قطعه مشاهیر آرامستان گتوند در خاک آرام گرفت.

 آرامگاه این نخبه علمی کشور به یادبود شخصیت علمی و معنوی ایشان در زادگاهش گتوند احداث شد.

مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
آمار بازدید سایت
  • 74
  • 350,870
  • 1,430
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۳
رفتن به ابتدای صفحه