امروز: ۷ فروردین ۱۴۰۴

تبیین تئوری چرخه نخبگان در بیانیه گام دوم انقلاب

سیاسی تاریخ انتشار: 22/03/05 بدون نظر   1384 بازدید

اندازه فونت    
تبیین تئوری چرخه نخبگان در بیانیه گام دوم انقلاب

تبیین تئوری چرخه نخبگان در بیانیه گام دوم انقلاب

اساسا پژوهشگران برای ارزیابی پدیده های اجتماعی ناچار به بهره بردن از تئوریهای توسعه گرایی چون نظریه چرخه نخبگان در مجامع آکادمیک هستند.

چراکه با دست یازیدن به همین رویکرد های دانش بنیان است که میتوان تاثیر فزاینده خدمت به مردم را در ساختار سازمانی و نمودار تصمیم گیری درک و دریافت کرد.

بنابراین نظام اداری پاسخگوتر است که بتواند بگونه ای پیوسته خود را به روز رسانی کرده و زوائد و زخارف رشد خدمات رسانی را به کناری رانده و بیش از پیش موجبات جذب و جلب رضایتمندی مردم را فراهم سازد.

با زبانی سلیس و ساده این نظریه خط بطلانی می کشد بر بدنه ی مدیران جا خوش کرده ای که نه تنها خود توانی بر توسعه ندارند بلکه مزورانه نیز بر حذف نیروهای کارآمد و تازه نفسی که حاصل رویش هر جامعه آرمانگرا هست، می کوشند.

 به زبانی دیگر نیرو های رسوب شده مدیریت میانی بشدت در تضاد و تنازع با تئوری چرخه نخبگان و احراز جایگاه های انتصابی و انتخابی در دیوانسالاری هر حوزه هستند.

به این دلیل که از متن و مدار تئوری چرخه نخبگان، توسعه نیروی انسانی عملگرا زائیده میشود که مدیران پیشین، این توده ی تازه از راه رسیده را نه تنها به فال نیک ننگریسته،بلکه فرصتهارا تهدیدی به مثابه تندبادی کاشانه برافکن میپندارند.

در بیانیه گام دوم انقلاب از چرخه نخبگان با عنوان رویش استعدادهای جوان و جوانان یاد شده است.

در تمثیلی روشنتر، مثال ایشان به مانند افسر ارشدی است که بجای اینکه رو به سوی کسب مقام مافوق خویش از طرق مشروع داشته باشد سر در گریبان این پندار است که با ایجاد رادع، چگونه با حذف شایستگان مادون خویش در صون و صیانت جایگاه خود بکوشد.

از زمره آسیبها و آفات دیگر نظام اداری ناموزون علاوه بر انسداد گردش آزاد چرخه نخبگانی بایستی از ناشایسته سالاری، رانت و ویژه خواری، پروسه بکارگیری معاونین ناتوان ولی مطیع توسط مدیران فرصت سوز و همچنین به تعبیر مولا علی ع استفاده از اراذل بجای افاضل یاد کرد.

روشن است که در ساختار اداری یک شهر یا شهرستان داشتن الگوی بیانیه ی گام دوم با بهره مندی از جوانان پیشرو و آشنای به دانش روز میتواند متفاوت از مدیرانی با محفظه فکری بسته و کم سواد با مدارک علمی معادل سازی شده باشد مضافا اینکه به تعبیر رهبر فرزانه مان، نخبگانی که خوشه چینی علمی و ایمان عملی شان، آشکارترین وسیله عزت و اقتدار کشور میتواند باشد، نخبگانی هستند که در عمل معناگرایند و اخلاقمدار، نخبگانی که باید بر اریکه ادارات از کیسه ی مسرع مسلمین و انبان بیت المال مومنین حامی پروری شخصی نکرده و رخ در نقاب ریا نیارایند.

       بقلم  اردشیر زنگنه بدیل / مدرس دانشگاه

تاریخ انتشار خبر: شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ساعت : ۹:۱۵ دقیقه

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
آمار بازدید سایت
  • 705
  • 458,180
  • 1,973
  • ۸ فروردین ۱۴۰۴
رفتن به ابتدای صفحه