فرار روبه جلورییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی شوشتر درمورد مرکز فوریت های پزشکی روستای حبیب آباد
بعد از مطالبه مردم دهستان شهید مدرس شوشتر مبنی بر فعال کردن مرکز فوریتهای پزشکی در روستای حبیب آباد، دانشکده علوم پزشکی شوشتر جوابیهای صادر کرده بود که مورد گلایه مردم این منطقه قرار گرفته است.در بخشی هایی از این جوابیه ذرتی پور رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی شوشتر چنین آمده است:
ساختمان پایگاه اورژانس جادهای حبیب آباد، با جانمایی نامناسب در سالهای گذشته از جانب دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و در زمانی که دانشکده علوم پزشکی شوشتر از اهواز مستقل نشده بود تاسیس شده و استانداردهای لازم را ندارد.
فاصله این ساختمان تا نزدیکترین پایگاه جادهای(۳۰ کیلومتر) که از مهمترین شروط سازمان اورژانس کشور برای راه اندازی پایگاه های اورژانس است از استانداردهای لازم برخوردار نیست.
تصادفات جادهای که در این حوزه اتفاق میافتد توسط پایگاه اورژانس جادهای هدایت (سه راهی مسجد سلیمان) که در فاصلهای نزدیک نسبت به منطقه مذکور قرار دارد پوشش داده میشود و از این حیث نیز، نیازی به راه اندازی پایگاه اورژانس حبیب آباد احساس نمیشود.
ذکر موارد مارگزیدگی و عقرب گزیدگی نیز توجیه مناسبی برای راه اندازی پایگاه اورژانسی که استانداردهای لازم را ندارد، نخواهد بود.
در حال حاضر و با توجه به اینکه تعداد نیروهای تخصصی این رشته با کمبود در سطح کشور مواجه است، راه اندازی این پایگاه که استانداردهای لازم را نیز ندارد، عملا برای دانشکده علوم پزشکی شوشتر در شرایط فعلی امکانپذیر نیست.
امایک منبع مطلع در مورد گفته های ذرتی رییس اورژانس شوشتر و جوابیه وی به رسانه ها می گوید: هر پایگاه ۱۱۵ که در منطقه احداث میشود دارای چندین معیار بوده و سازمان ۱۱۵ کشور بر اساس این معیارهای استاندارد اقدام می کند
یکی از معیارها، فاصله حداقل ۳۰ کیلومتری پایگاه ها با همدیگراست و شاخص دیگر بافت جغرافیایی منطقه از نظر دسترسی های مواصلاتی و صعب العبور بودن برای مردم آن منطقه و همچنین بافت و تراکم جمعیتی و مسائلی از این دست.
در برهه ای از زمان، تشخیص براین بود که بین پایگاه ۱۱۵ ملاثانی تا پایگاه هدایت واقع در سه راهی شوشتر به مسجدسلیمان، کمبود یک پایگاه جاده ای ۱۱۵ احساس میشود که با مکانیابی صحیح و به جهت حفظ امنیت پایگاه و نیروهای آن، بهترین موقعیت همان روستای حبیب آباد در نظر گرفته شد که ساختمان آن هم ساخته شد.
از نظر تشکیلاتی و قوانین سازمانی، این مکانیابی صحیح و مقرون به صرفه بوده است زیرا ارایه خدمات اجتماعی و پزشکی به مردم منطقه تابع معادلات سود و زیان مالی مثل بخش خصوصی نیست. بلکه تابع سود و زیان اجتماعی است که خود بحث مفصلی دارد و دولت موظف است به مردم منطقه فارغ از سود و هزینه مالی، خدمت رسانی کند.
فلسفه وجودی پایگاه ۱۱۵، در منطقه، به نوع و ماهیت نیاز مردم بستگی ندارد بلکه به اصل و کلیت نیاز مردم بستگی دارد یعنی هر مورد اورژانسی باید برای ۱۱۵ مهم باشد نه اینکه مثلا عقرب زدگی و مارگزیدگی مهم نیست اما تصادف مهم است !
ازسوی دیگر فاصله ملاثانی و پایگاه هدایت با این منطقه محروم بسیار زیادبوده و با زمان طلایی رسیدن آمبولانس به بیمار، همخوانی ندارد
یعنی وجود یک پایگاه فعال و رسیدگی به بیمار در گلدن تایم یا زمان طلایی، کمک زیادی به زنده ماندن بیمار می کند.
در صورتی که از پایگاه هدایت با ملاثانی حداقل ۲۰ الی ۳۰ دقیقه طول می کشد تا آمبولانس بر بالین بیمار حاضر شود و این در بهترین حالت چندین برابر زمان طلایی است
بدون شک رئیس ۱۱۵ شوشتر باید در نظر خود برای خدمت رسانی به مردم منطقه تجدیدنظر کند ضمن اینکه شنیده ها حاکی از آنست که وضعیت ۱۱۵ خود شهرستان شوشتر هم چندان مورد رضایت مردم و خدمات گیرندگان نیست و عملکرد ذرتی رییس اورژانس شوشتر از دیدگاه شهروندان عملکرد قابل قبولی نبوده است
به نظر میرسد که این گفته های وی پیرامون پایگاه ۱۱۵ حبیب آباد یک نوع فرار رو به جلو و فرافکنی باشد برای کاری که باید انجام می شد ولی تاکنون انجام نشده است / بامدادخوزیان
تاریخ انتشار خبر: جمعه ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ ساعت: ۱۴:۱۳ دقیقه
نظر شما