پاسخ منفی علوم پزشکی شوشتر به یک درخواست/ اورژانس روستای حبیبآباد فعال نمیشود
بعد از مطالبه مردم دهستان شهید مدرس شوشتر مبنی بر فعال کردن مرکز فوریتهای پزشکی در روستای حبیب آباد، دانشکده علوم پزشکی شوشتر جوابیهای صادر کرده که مورد گلایه مردم این منطقه قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از شوشتر، در روزهای اخیر مطلبی تحت عنوان «نیاز فوری مردم دهستان شهید مدرس شوشتر به راهاندازی مرکز فوریتهای پزشکی» منتشر و مطالبات مردم دهستان شهید مدرس در بخش مرکزی این شهرستان در قالب گفتوگو با معاون گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی شوشتر گفته شد.
پاسخ علوم پزشکی شوشتر
اما دانشکده علوم پزشکی شوشتر با ارسال جوابیهای در رابطه با این گزارش نوشته است:
ساختمان اورژانس حبیب آباد واقع در دهستان شهید مدرس استانداردهای سازمان اورژانس کشور را ندارد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی شوشتر گفت: ساختمان اورژانس حبیب آباد واقع در دهستان شهید مدرس استانداردهای سازمان اورژانس کشور را ندارد.
ساختمان اورژانس استاندارد نیست
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی شوشتر اظهار کرد: ساختمان پایگاه اورژانس جادهای حبیب آباد، با جانمایی نامناسب در سالهای گذشته از جانب دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و در زمانی که دانشکده علوم پزشکی شوشتر از اهواز مستقل نشده بود تاسیس شده و استانداردهای لازم را ندارد.
وی افزود: فاصله این ساختمان تا نزدیکترین پایگاه جادهای(۳۰ کیلومتر) که از مهمترین شروط سازمان اورژانس کشور برای راه اندازی پایگاه های اورژانس است از استانداردهای لازم برخوردار نیست.
ذرتی پور اذعان کرد: تصادفات جادهای که در این حوزه اتفاق میافتد توسط پایگاه اورژانس جادهای هدایت (سه راهی مسجد سلیمان) که در فاصلهای نزدیک نسبت به منطقه مذکور قرار دارد پوشش داده میشود و از این حیث نیز، نیازی به راه اندازی پایگاه اورژانس حبیب آباد احساس نمیشود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث و فوریت های پزشکی شوشتر تصریح کرد: دانشکده علوم پزشکی شوشتر در سالهای اخیر چندین پایگاه اورژانس شهری و جادهای با جانمایی مناسب افتتاح کرده که هم اکنون مشغول خدمات رسانی به مردم شهرستان شوشتر هستند و مردم منطقه مذکور نیز در شرایط اضطرار میتوانند از خدمات پایگاه اورژانس هدایت یا مراکز جامع خدمات سلامتی که در منطقه وجود دارد استفاده کنند.
مارگزیدگی و عقرب گزیدگی توجیه مناسبی برای راهاندازی اورژانس نیستند
وی ادامه داد: ذکر موارد مارگزیدگی و عقرب گزیدگی نیز توجیه مناسبی برای راه اندازی پایگاه اورژانسی که استانداردهای لازم را ندارد، نخواهد بود.
نیروی تخصصی فوریتهای پزشکی نداریم
ذرتی پور در پایان با بیان اینکه برای راه اندازی یک پایگاه اورژانس نیاز به وجود نیروهای متخصص رشته فوریتهای پزشکی است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر و با توجه به اینکه تعداد نیروهای تخصصی این رشته با کمبود در سطح کشور مواجه است، راه اندازی این پایگاه که استانداردهای لازم را نیز ندارد، عملا برای دانشکده علوم پزشکی شوشتر در شرایط فعلی امکانپذیر نیست.
با این حال مردم دهستان شهید مدرس، پس از آنکه جوابیه فوق توسط علوم پزشکی منتشر شده، با ارسال پیامهایی به خبرنگار فارس از مطالب مطرح شده ابراز گلایه مندی کردند.
استانداردهای لازم را برای این مرکز ایجاد کنند / قبلاً با یک کانکس هم خدمات میدادند
یکی از ساکنین این منطقه گفت: در سالهای اخیر و زمانی که تصمیم به احداث این مرکز اورژانس در روستای حبیب آباد گرفته شده، حتماً شرایط لازم در نظر گرفته شده و با تایید وزارت بهداشت اقدام به احداث اینجا کردهاند، الان چطور میگویند استانداردهای لازم را ندارد؟
وی افزود: در گذشته یک کانکس برای مرکز فوریتهای پزشکی در روستای درب خزینه و در چند کیلومتری همین روستای حبیب آباد وجود داشت و خدمات پزشکی به مردم ارائه میداد. چگونه یک کانکس را قبول داشتهاند، اما حالا ساختمانی که احداث شده، را میگویند استانداردها را ندارد.
منطقه مدرس محروم است / نباید تقصیر را به گردن مسئولان قبلی انداخت
یکی از اهالی دهستان شهید مدرس، اضافه کرد: جوابیهای که علوم پزشکی منتشر کردهاند به نوعی تقصیر را به گردن مسئولان قبلی، آن هم به علت ساختن این مرکز فوریتهای پزشکی انداختهاند، این یک اقدام بسیار پیش پا افتاده است و مورد پذیرش نیست.
وی بیان کرد: استانداردها و دیگر مسائلی که عنوان میکنند اصلاً منطقی نیستند چون ما مردمی که در بخش مدرس زندگی میکنیم وضعیت خودمان را میدانیم و مشکلات را عمیقاً میبینیم. آنهایی که میگویند این مرکز استاندارد نیست میخواهند از وظیفه خود شانه خالی کنند.
وی گفت: اصلاً اگر حتی درست هم بگویند و این مرکز استاندارد نباشد، بیایند و آن را اصلاح کنند. هرچه که برای استانداردسازی آن نیاز است انجام دهند، ما مردم خودمان هم کمک میکنیم.
به گزارش فارس، به نظر میرسد ساخت مرکز فوریتهای پزشکی در دهستان شهید مدرس در گذشته که قطعاً از بیتالمال برای آن هزینه شده و همچنین درخواست مردم منطقه باید مدنظر قرار گرفته و این هزینهای که از بیتالمال برای احداث ساختمان آن رفته بیش از این مورد بی توجهی قرار نگیرد.
در گفتار حضرت امام خمینی (ره) نیز به صرفه جویی در مصرف بیتالمال بسیار تاکید شده است. به طوری که ایشان با اشارهای به سفارشات حضرت علی (ع) که فرمودهاند: «سر قلمها را نازک بگیرید، سطرها را نزدیک هم بنویسید، از چیزهایی که فایده ندارد، احتراز کنید» تاکید بر این داشتند که هر ریال از هزینهها آن طرف حساب و کتاب دارد. همچنین بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی بر مسئله توجه به خواست اکثریت مردم هم سفارش کردهاند حتی زمانی که به ضرر ملت باشد.
حال باید دید که در این موضوع هم خواست مردم مطرح است که اتفاقاً ضرری هم ندارد، و اینکه مبلغی از بیت المال هزینه شده که باید برای بهرهمندی از آن برنامه ریزی کرد نه اینکه در طول این سالها به حال خود رها شود تا به فرسودگی برسد.
تاریخ انتشار خبر: جمعه ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ ساعت : ۰۰:۵۶ دقیقه
نظر شما