امروز: ۷ فروردین ۱۴۰۴

کشاورزان بخش عقیلی دربرزخ بی ثباتی بازار

کشاورزی تاریخ انتشار: 21/04/30 بدون نظر   729 بازدید

اندازه فونت    
کشاورزان بخش عقیلی دربرزخ بی ثباتی بازار

کشاورزان بخش عقیلی در برزخ بی ثباتی بازار

بخش سرسبز عقیلی از توابع شهرستان گتوند در شمال استان خوزستان، از دیرباز با داشتن زمینهای حاصلخیز و دسترسی اولیه به رودخانه کارون پس از گذر از کوههای بختیاری زاگرس،دارای محصولات شیرین و پرباری ست که در سراسر استان و کشور قابل تمجید و توصیف می باشد.کشاورزان عقیلی که با همت و تلاش صادقانه خود این حرفه آبا واجدادی خویش را با دانش روز دنبال میکنند

تا در حوزه اقتصاد مقاوتی کشور نقش آفرینی کنند، هرساله به هنگام برداشت محصول خود در چهارفصل سال با بی ثباتی بازار ناشی از مدیریت ضعیف مسئولان حوزه کشاورزی در استان و کشور روبرو می شوند.و ضرر و زیان جدید تری بر زیان های گذشته یشان افروده میشود.

حال که با رسیدن اردیبهشت ماه برداشت محصول سیب زمینی در منطقه عقیلی آغاز شده است، قیمت هر کیلو سیب زمینی کشاورز این دیار در بازار مرکز استان و دزفول به پایین ترین حد قیمتی خود۲۵۰۰تومان رسیده است.

که با یک حساب سر انگشتی از هزینه های کشت محصول نظیر اجاره بهای زمین اجاره بهای آب کود و سموم کارگر بذر اجاره بهای ماشین آلات کشاورزی کرایه حمل و نقل ببنگاهداری باید گفت

هر کیلو سیب زمینی از دوره کشت داشت برداشت تا ارسال به بازار به قیمت ۸۰۰۰تومان با کشاورز تمام میشود.

هر هکتار نیازمند پنج هزارکیلو معادل پنج تن بذر سیب زمینی می باشد. که کاشت یک هکتار جدای حق الزحمه و صرف وقت خود، بالغ بر ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ میلیون تومان هزینه دارد.

حال هر هکتار سیب زمینی چناچه در شرایط عالی بتواند چهار برابر بذر کشت خود به مقدار ۲۰ تن، تناژ محصول برداشت کند .که در این شرایط بی ثابتی بازار به قیمت۲۵۰۰تومان به بازار عرضه می گردد، ومخارج آن حدود۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان به جیب کشاورز بر می گردد، که خود ضرر و زیان سنگینی بر دوش کشاورز زحمت کشیده و رنج برده باقی میگذارد.

 

حال چندین سوال در این نوشتار به ذهن خطور می کند؟

۱-آیا حل مشکلات کشاورزان از وظایف اداره کشاورزی نیست؟

۲-چرا با توجه به مازاد تولید محصول طبق گفته مسئولان، فکری برای ذخیره سازی سردخانه ای و خرید محصول توسط تعاونی ها نمیکنند.؟

۳- دقیقا دولت در حمایت از بخش کشاورزی چه نقشی ایفا میکند.؟

۴-چرا وزرات جهاد کشاورزی بصورت کلیشه ای و شعاری به بخش کشاورزی می نگرد.؟

بقلم رضاحسین زاده

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
آمار بازدید سایت
  • 711
  • 458,186
  • 1,973
  • ۸ فروردین ۱۴۰۴
رفتن به ابتدای صفحه